Deze rijst met kimchi maakte ik afgelopen jaar voor her eerst tijdens mijn fietstocht naar Parijs. Het is een blijvertje! Met maar 3 ingrediënten staat er binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel. Ik ben gek op kimchi! Kimchi geeft veel smaak en pit. Het komt oorspronkelijk uit Korea. Kimchi bestaat uit gefermenteerde groenten. Vaak uit kool, ingelegd met zout, een pepertje en andere specerijen. Naast kimchi heb je weinig nodig om je maaltijd goed te laten smaken. Het is dan ook zeer geschikt om mee te nemen op een fietsweekend door Nederland. Kimchi is overigens ook heel lekker op een tosti met kaas. Dat recept vind je hier. En neem jij kimchi mee in je fietstas?
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 1 persoon
- Lassie gestoomde basmati kokos citroengras
- 1 blikje kimchi (160 gram)
- 1 blikje doperwtjes en worteltjes (150 gram)
Benodigdheden
- Blikopener
- 1 pannetje
Zo maak je het
- Open het zakje rijst en schud de inhoud in een pan. Doe er twee eetlepels water bij. Verwarm de rijst gedurende 2 minuten.
- Open het blikje kimchi en voeg toe aan de rijst.
- Open het blikje groenten en voeg ook toe aan de rijst.
- Verwarm de rijst met de groenten nog 3 minuten. Het gerecht hoeft niet te koken. Serveer op je enige campingbord. Eet smakelijk!