Rijst met kimchi en groentes

Deze rijst met kimchi maakte ik afgelopen jaar voor her eerst tijdens mijn fietstocht naar Parijs. Het is een blijvertje! Met maar 3 ingrediënten staat er binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel. Ik ben gek op kimchi! Kimchi geeft veel smaak en pit. Het komt oorspronkelijk uit Korea. Kimchi bestaat uit gefermenteerde groenten. Vaak uit kool, ingelegd met zout, een pepertje en andere specerijen. Naast kimchi heb je weinig nodig om je maaltijd goed te laten smaken. Het is dan ook zeer geschikt om mee te nemen op een fietsweekend door Nederland. Kimchi is overigens ook heel lekker op een tosti met kaas. Dat recept vind je hier. En neem jij kimchi mee in je fietstas?

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon

  • Lassie gestoomde basmati kokos citroengras
  • 1 blikje kimchi (160 gram)
  • 1 blikje doperwtjes en worteltjes (150 gram)

Benodigdheden

  • Blikopener
  • 1 pannetje

Zo maak je het

  1. Open het zakje rijst en schud de inhoud in een pan. Doe er twee eetlepels water bij. Verwarm de rijst gedurende 2 minuten.
  2. Open het blikje kimchi en voeg toe aan de rijst.
  3. Open het blikje groenten en voeg ook toe aan de rijst.
  4. Verwarm de rijst met de groenten nog 3 minuten. Het gerecht hoeft niet te koken. Serveer op je enige campingbord. Eet smakelijk!

Deel dit verhaal

Delen op whatsapp
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Meer fietsverhalen

Wil je een fietsreis maken dwars door de oudheid en ben je niet bang voor een hoop beklimmingen? Dan is Griekenland het reisland voor…
Rustig sta ik mijn tanden te poetsen in het gemeenschappelijke toiletgebouw als ik in gesprek raak met de vrouw naast me – wat overigens…
1. Het hoeft niet perfect te zijn, om toch fantastisch te zijn  Nadat ik dwars door de drukke stad Tirana ben gefietst, vervolg ik…

Mijn fietsroute vanaf Athene

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *